Körmendi Kft 25 éves, Körmendi Munkaeszköz Kft, www.kormendi-online.hu, 25, years, JCB, Case, Eurocomcach, alkatrészek

Új és használt gépek

Használt gépeinket - korlátozott típusban, és darabszámban - megrendendelésre forgalmazzuk !

 

Minőségi építőgépek

Prémium kategóriás, minőségi termékeket kínál partnereinek a Körmendi Kft., amelyik átvizsgálva és felújítva értékesíti a Nyugat-Európából beszerzett használt munkagépeket.
 
Alapításakor a Körmendi Kft. legfőbb üzletágát a használt gépek értékesítése jelentette. A magyar forgalmazó kezdetben kizárólag a brit JCB építőgépei mellett tette le a voksát, később azonban számos egyéb gyártó termékeivel bővült a paletta. Jelenleg már a cég termékkínálatban megtalálhatók egyebek mellett a Volvo kotró-rakodói, a Yanmar minikotrói, valamint a Merlo és a Manitou teleszkópos rakodói. Mivel a Körmendi Kft. elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásokat szolgálja ki termékeivel, ennek megfelelően a kínálatban szintén a kisebb gépkategóriák viszik el a prímet. Idehaza továbbra a kotró-rakodók számítanak a legkeresettebb gépkategóriának, ám szintén népszerűek a minikotrók és a teleszkópos rakodók. 
Bármilyen márkáról legyen is szó azonban, a Körmendi Kft. által forgalmazott gépek közös jellemzője, hogy az ügyfelek megfizethető áron minőségi termékekhez jutathatnak. A cég átvizsgálva, működőképes állapotban értékesíti a külföldről beszerzett használt építőgépeket, a vevő által kért felszereltséggel, illetve hatvan napos, a hidakra, váltókra és a motorra szóló garanciával. 

VISSZA A KEZDETEKHEZ
A Körmendi Kft. alapításától fogva rést keresett a piacon. Miután a rendszerváltást követően Magyarországnak bármely nyugat-európai állammal összevetve nagy volt a lemaradása a géppenetráció terén, ez komoly fejlődési perspektívát csillantott fel az építőgép-kereskedők előtt. Az új gépek forgalmazása nem jöhetett szóba, hiszen arra ott voltak a márkakereskedők. De nem volt cél az ócskavas értékesítése sem, így adódott az arany középút: a használt, de megbízhatóan működőképes gépek forgalmazásra. Ez persze nagyfokú alkalmazkodóképességet kívánt meg a kereskedőtől, hiszen a keresletet a rendre változó piaci igények határozzák meg. 
A kezdetekben a vevők tízéves gépeket kerestek, ám Magyarország 2004-es uniós csatlakozását követően a jogszabályok legfeljebb 1996-os évjáratot engedtek meg az értékesítés céljából behozott munkagépeknél. Közel két esztendő leforgása alatt az importálható használt építőgépek több mint négy évet fiatalodtak. Ezáltal a forgalomból kivont munkaeszközök okozta környezeti ártalmak mérséklődtek ugyan, ám a jelenség értelemszerűen áremelkedéshez vezetett a piacon. Nem csupán a fiatalítás miatt, hanem annak következtében is, hogy az unió bővítésével az újonnan belépő tagországok érdeklődése is megnőtt a minőségi nyugat-európai használtgépek iránt. 

PRÉMIUM KATEGÓRIA KÜLFÖLDRŐL
A kezdeti időszakban a JCB használt gépeit forgalmazta a Körmendi Kft., amelyhez a beszerzési terepet Nagy-Britannia szolgáltatta. Az elmúlt tizenöt évben kiépített szállítói háttérnek köszönhetően a cég termékpalettáján számos egyéb márka is megtalálható. A használtgép üzletág gerincét azonban továbbra is a JCB gépei jelentik, és a menet közben összegyűlt szakmai tapasztalat azóta igazolta a döntés helyességét: a traktortól az univerzális kotró-rakodóig közel 260 különböző gépet előállító JCB neve egybeforrott a megkérdőjelezhetetlen minőséggel. A csaknem másfél tucat gyárában több mint 6300 embert foglalkoztató óriásvállalat 2005-ben 45 ezer gépet értékesített, ezzel a világ negyedik legnagyobb építőgép-gyártójának számít. Arról már nem is beszélve, hogy a 2010-ben hatvanötödik születésnapját ünneplő cég szintén családi tulajdonban van…
kormendi_lablec_700px.jpg