Körmendi Kft 25 éves, Körmendi Munkaeszköz Kft, www.kormendi-online.hu, 25, years, JCB, Case, Eurocomcach, alkatrészek

Őrlőkanalak

A bontás és az építés helyszínén képződött törmelékanyagok aprítása hatékonyan végezhető a Simex őrlőkanalaival, amelyek a különböző méretű és típusú földmunkagépekre szerelhetők fel. 
 
Környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontból egyaránt fontos, hogy a bontott építőipari anyagokat minél nagyobb mértékben újrahasznosítsuk. Az építési helyszíneken képződő törmelékanyagok őrléséhez, aprításához kínál hatékony adaptereket a Simex. A vállalat alapításától fogva arra törekszik, hogy partnereinek egyszerű, gyors és biztonságos munkaeszközöket kínáljon. Ezt szolgálja a felhasználókkal való folyamatos kapcsolattartás, a cégen belül zajló technológiai fejlesztések, valamint az ügyfélszolgálat fokozott előtérbe helyezése.

TÁRS AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSBAN 
Az olasz konstruktőr adapterei alkalmasak tégla, beton, üveg, vasbeton, aszfalt, cserepek, agyagos és különféle vizes anyagok aprítására. A folyamat hasznos, ha a törmeléket szállítani kell, hiszen az aprítás révén a szállítandó anyag térfogata csökkenthető és így jobb tömörítési fok érhető el, ám még jobban járunk, ha a helyszínen hasznosítjuk újra a bontott anyagok minél nagyobb hányadát. Ebben is segítségünkre lehetnek a Simex eszközök. Az őrlőkanalak a klasszikus földmunkagépekre szerelhetők, és a gyártó meglepően széles hordozógép-kínálatot lefed adaptereivel a csúszókormányzású minirakodóktól kezdve a kotró-rakodókon át egészen a nagyobb méretű kotrókig és homlokrakodókig. 

A KICSITŐL A NAGYIG 
Formájában a megtévesztésig a klasszikus kotrószerelékre hasonlító CBE jelzésű őrlőkanalak működéséről két meghajtómotor gondoskodik. A vágótárcsa cserélhető, ezáltal változtatható az őrlés utáni legnagyobb szemcseméret (50-100 mm). A konstruktőr ötféle változatot kínál ebben a kategóriában, amelyek 8 és 50 tonna közötti kotrókra csatlakoztathatók. Homlokrakodókra szintén rendelkezésre állnak a Simex őrlőkanalai. A kilenctagú CB széria tagjai 0,5-2 tonna közötti méretben készülnek. Az adapterek meghajtását két hidraulikus radiál-dugattyús motor biztosítja, amely a forgódobon lévő kések segítségével végzi a bontási anyagok őrlését. A Simex kifejezetten úgy alakította ki adaptereit, hogy ne továbbítsanak káros vibrációt az alapgépre a forgómozgás következtében. A vágókörmöket könnyű eltávolítani és áthelyezni, ezáltal változtatható az őrölt/aprított anyag mérete (30-100 mm közötti maximális szemcseméret).

HÁTTÉR 
A Simexet 1991-ben alapították a Bologna melletti San Giovanni in Persiceto-ban. A cég eredetileg csúszókormányzású minirakodókra, kotró-rakodókra, valamint homlokrakodókra szerelhető aszfaltmaró adaptereket kezdett gyártani, ám az elmúlt két évtizedben folyamatosan bővítette palettáját, egyebek mellett őrlőkanalakkal, lapvibrátorokkal, vibrációs henger-adapterekkel, aszfaltterítőkkel és lengő felületmarókkal.

1999-ben készült el a Simex első önkiegyenlítővel szerelt felületmarója, amely úttörőnek számított abban a tekintetben, hogy nagymértékben megkönnyítette a gépkezelő munkáját, miközben hihetetlen pontos munkavégzést tett lehetővé. Az olasz konstruktőrnek mai napig ez a legsikeresebb termékcsaládja, amellyel időközben piacvezető helyett szerzett magának világszerte. 

A 2008-ban kirobbanó gazdasági válságot is stabilan átvészelő cég 2011-ben jelentős kapacitásbővítést hajtott végre. A gyártóüzem területe 10ezer m2-re bővült, amelyből mintegy 4000 m2-t foglal el a kereskedelmi terület. A Simex termékeinek 70%-át külföldre exportálja, a tavalyi bővítés révén hatékonyabban tudja kiszolgálni kereskedelmi partnereit.

Az aprított anyag maximális szemcsemérete 30 és 100 mm között állítható.


kormendi_lablec_700px.jpg